top of page

Group

Public·61 members

Contract Vanzare Cumparare Auto Model Docl: Ce Trebuie Sa Stii


Contract Vanzare Cumparare Auto Model Docl: Ce Trebuie Sa Stii
Daca vrei sa vinzi sau sa cumperi o masina second-hand in Romania, ai nevoie de un contract de vanzare cumparare auto. Acest document este obligatoriu pentru a inregistra, radia sau inmatricula masina la autoritatile competente. Dar cum se completeaza si se semneaza un contract de vanzare cumparare auto model docl? Ce informatii trebuie sa contina si ce pasi trebuie sa urmezi? In acest articol iti vom raspunde la aceste intrebari si iti vom oferi un model editabil in Word sau PDF pe care il poti descarca gratuit.


Ce este un contract de vanzare cumparare auto model docl?
Un contract de vanzare cumparare auto model docl este un formular tipizat pe care il poti gasi pe site-ul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) sau pe alte site-uri specializate, cum ar fi [^1^], [^2^] sau [^3^]. Acest formular este actualizat conform cerintelor din anul 2023 si contine datele personale ale vanzatorului si cumparatorului, datele tehnice ale masinii, pretul tranzactiei si alte clauze specifice.


Contract Vanzare Cumparare Auto Model Docl


DOWNLOAD: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Furlin.us%2F2tHbju&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw3j9tA1KQO85N-CTHXotzybCum se completeaza un contract de vanzare cumparare auto model docl?
Pentru a completa un contract de vanzare cumparare auto model docl, trebuie sa urmezi urmatorii pasi:


 • Descarca formularul in format Word sau PDF de pe site-ul DRPCIV sau de pe alte site-uri mentionate mai sus. • Printeaza formularul in 5 exemplare, toate avand rol de original. • Completeaza formularul cu datele personale ale vanzatorului si cumparatorului, datele tehnice ale masinii, pretul tranzactiei si alte clauze specifice. Nu scrie contractul de mana, ci foloseste un calculator sau o masina de scris. • Semneaza formularul impreuna cu vanzatorul/cumparatorul in fata unui martor sau a unui notar public. • Du-te la unitatea de impozite si taxe/primaria din orasul unde este inregistrata masina si obtine stampila care atesta ca masina a fost radiata de la impozite si taxe. • Distribuie exemplarele astfel: 1 exemplar ramane la impozite si taxe, 1 exemplar ramane la vanzator, 1 exemplar ramane la cumparator, 1 exemplar se trimite la organul fiscal unde va fi inregistrata masina, 1 exemplar se duce la politie pentru inmatriculare.Ce trebuie sa stii despre contractul de vanzare cumparare auto model docl?
Inainte de a semna un contract de vanzare cumparare auto model docl, trebuie sa stii urmatoarele aspecte:


 • Contractul trebuie sa fie valabil pentru 30 de zile de la data semnarii. Dupa aceasta perioada, cumparatorul trebuie sa inmatriculeze masina la politie. • Pretul tranzactiei trebuie sa fie exprimat in lei. Daca suma este mai mare de 45.000 de lei, plata trebuie sa se faca prin virament bancar, nu cash.Contractul trebuie sa contina toate datele tehniceCum verifici o masina second-hand inainte de a o cumpara?
Dupa ce ai gasit un contract de vanzare cumparare auto model docl si l-ai completat si semnat cu vanzatorul, nu te grabi sa platesti si sa pleci cu masina. Mai intai, trebuie sa verifici starea tehnica si istoricul masinii, pentru a te asigura ca nu cumperi o masina defecta sau furata. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a verifica o masina second-hand inainte de a o cumpara:


 • Cere raportul de istoric al masinii. Acesta este un document care iti arata daca masina a fost implicata in accidente, daca a fost furata, daca are kilometri reali, daca are reviziile la zi si daca are probleme juridice. Poti obtine raportul de istoric al masinii de pe site-uri specializate, cum ar fi Carfax sau RAR, introducand numarul de identificare al masinii (VIN). [^1^] • Inspecteaza exteriorul masinii. Uita-te la vopseaua, caroseria, geamurile, farurile, oglinzile si anvelopele masinii si cauta semne de rugina, zgarieturi, indoituri sau alte defecte. Verifica daca portierele, capota si portbagajul se deschid si se inchid usor si daca au etansari bune. Verifica daca anvelopele sunt uzate uniform si daca au presiunea potrivita. [^2^] • Inspecteaza interiorul masinii. Uita-te la tapiterie, bord, volan, pedale, centuri de siguranta si airbaguri si cauta semne de uzura, murdarie sau deteriorare. Verifica daca toate comenzile electrice functioneaza corect: lumini, claxon, geamuri, oglinzi, radio, aer conditionat etc. Verifica daca scaunele sunt confortabile si reglabile. Verifica daca exista mirosuri neplacute sau de umezeala in interior. [^2^] • Inspecteaza motorul si sistemul de evacuare. Deschide capota si uita-te la motor si la componentele sale: baterie, curele, furtunuri, filtre etc. Cauta semne de scurgeri de ulei, antigel sau alte lichide. Verifica nivelul uleiului si al altor lichide si starea lor. Porneste motorul si asculta-l cu atentie: nu trebuie sa scoata zgomote ciudate sau sa fumege. Verifica daca sistemul de evacuare nu are pete negre sau gauri care indica scurgeri. [^2^] [^3^] • Condu masina la proba. Acesta este cel mai important pas pentru a verifica performanta si confortul masinii. Condu masina pe diferite tipuri de drumuri si viteze si observa cum se comporta: directie, frane, ambreiaj, cutie de viteze, suspensie etc. Simte daca masina trage de o parte sau daca vibreaza anormal. Testeaza toate functiile masinii: acceleratie, franare, schimbare de viteze etc. [^2^] [^3^]Du masina la un mecanic independent. Daca vrei sa fii sigur ca nu cumperi o masina cu probleme ascunse sau grave, cel mai bine este sa o duci la un mecanic independent care sa o inspecteze in detaliu. Acesta iti va spune daca masina are defecte majore sau minore, daca necesita reparatii urgente sau viitoare si cat te-ar costa acestea. De asemenea, it 0efd9a6b88


https://www.gfranimalrescue.com/group/mysite-200-group/discussion/341667bd-4d61-40b5-8c10-d6042e2e6c4a

https://www.lushbridgeglobal.com/forum/cold-season/sir2-a-high-quality-reverb-plugin-for-vst-and-audiounit

https://www.met-art-studio.org/group/metalwork-art-group/discussion/dcd244f6-8199-420c-b3bd-1d24db708336

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page